Bokser Raul de Vries Noord Ned. Kampioen
Raul de Vries van de Boksvereniging Delfzijl heeft zaterdag 10 november de Noord Nederlandse titel veroverd in Nieuwegein. Afgelopen zaterdagavond werden de Noord Ned. Bokskampioenschappen afgewerkt in Niewegein. Voor de Boksvereniging Delfzijl verscheen in de ring Raul de Vries. Hij moest het opnemen in de gewichtsklasse 80+ tegen Leon Busemann uit Winschoten van de boksvereniging Bowi. Vorig jaar heeft de Vries al eens gewonnen van deze pugilist uit Winschoten.

Na de gong van de eerste ronde was het eerst nog even wat aftasten. De Vries bleef wel zoveel mogelijk het midden van de ring domineren. Met enkele rake stoten zowel links als rechts liet de Vries gelijk zien deze partij te willen winnen. In de tweede ronde eigenlijk hetzelfde beeld. Met een paar goede stoten kreeg zijn tegenstander tot 2 keer toe 8 tellen van de scheidsrechter. Ook de Vries werd een keer aangeteld, maar dat kwam meer doordat hij zich enigszins verslikte waardoor de scheidsrechter dacht dat hij werd aangeslagen. De Vries stond al redelijk voor op punten en ging met vertrouwen de derde ronde tegemoet. Ook in deze ronde liet hij zien goed gebruik te maken van zijn lengte en lange reach. Na de laatste gong van de derde ronde was het afwachten wat de jury zou beslissen. Maar het was wel duidelijk dat Raul de Vries met zijn trainers Dick Zwiers en Eithel Conquet met de overwinning huiswaarts konden keren.

Jasmijn Zantwijk debuteert op de Ned. Kampioenschappen
Zondagmiddag 10 Juni werd het Ned. Kampioenschap voor de jeugd georganiseerd door de NBB in Rotterdam bij RBV ’t Hof. Voor de boksvereniging Delfzijl verscheen in de ring, Jasmijn Zantwijk. Het was haar eerste partij, en dan gelijk maar een finale partij op de Nederlandse Kampioenschappen. Ze moest het opnemen tegen Steffanie Danieljan van de boksver. Mason + Gloves uit het limburgse Heerlen.Het was een damespartij in de klasse cadet dames tot 56 kg.
Jasmijn begon goed gedisciplineerd aan de partij. Haar tegenstander bleek erg wild te boksen en sloeg er maar wat op los. Jasmijn bokste goed terug via de counter. De limburgse kreeg ook enkele vermaningen van de scheidsrechter wegen te wild boksen. Ook kreeg ze nog een neusblessure, maar kon wel verder. Jasmijn draaide steeds goed weg van haar tegenstander, en probeerde ook wel te scoren, maar dat werd erg bemoeilijkt door de wilde slagen van de limburgse. Uiteindelijk gaf de jury na 3 ronden een nipte voordeel aan de bokser uit Heerlen. Maar trainer Dick Zwiers was toch tevreden met het goede optreden van zijn pugiliste die na de wedstrijd meteen zei dat ze het erg leuk en leerzaam vond. We zullen haar naam in de toekomst vast en zeker nog weer tegenkomen.

Bokser Raül de Vries wint zijn debuutwedstrijd in Nijmegen.
Op zondag 15 april was er in Nijmegen een groot boksgala met maar liefst 21 partijen. Trainer Dick Zwiers en assistent trainer Eithel Conquet en Raül de Vries hadden een lange reis te gaan. Ook vader de Vries was mee, die ook nog een boksverleden heeft gekend bij de boksvereniging Delfzijl.
Raül moest het opnemen in de 7e partij tegen Leon Busemaker van de boksvereniging Bowie uit Winschoten. Bowie is onlangs weer lid is van de Nederlandse Boks Bond en dat kan als positief worden beschouwd omdat het noorden weer een boksvereniging rijker is.
Raül bokste in het gewicht tot 91 kg, en was bijna een kop groter dan zijn tegenstander. Hij probeerde vanuit het midden van de ring te boksen zoals het hoort. Door zijn lengte kon hij de Winschoter steeds op afstand houden en dat pakte goed uit. Door constant met zijn linker vanuit de dekking te stoten scoorde hij mee punten dan zijn tegenstander. Toch kwam de Winschoter af en toe ook redelijk met zijn stoten goed door. In de derde ronde kon je echt zien dat dat de Winschoter conditie te kort kwam en daardoor geforceerd onbeheerst inkwam. Daarom was deze ronde ook doorslaggevend voor de winst van Raül en won met een jury waardering met 2-1. Door deze winstpartij was de terugreis op deze lange zondag erg prettig.

Contactinformatie

logo
BOKS VERENIGING DELFZIJL

Solwerderstraat 37
9901 BB  Appingedam
Fax: 084 - 738 23 91
boks icoon r

TRAININGSLOKATIE
Sporthal "De Ringen"
Prins Bernhardlaan 1
9934 EK  Delfzijl
Tel:  0596 - 61 64 53
boks icoon

Websponsor

graphicwebdesign

Wie is online

We hebben 140 gasten en geen leden online