Bezoekers

Deze maand581
Totaal30754

zondag 21 oktober 2018 23:29
Dat de sport in de opvoeding van de jeugd, tegenwoordig een grote rol speelt wordt door een ieder erkend. En in elke tak van sport zal men de vormende waarden ervan onderkennen. Volgens onze bescheiden mening geeft de bokssport één van de hoogste rendementen voor de beoefenaar ervan. In onze huidige samenleving, waarin men van de wieg tot het graf verzorgd wordt, is het gevaar aanwezig dat de jeugd een andere mentaliteit krijgt aangemeten, dan die van zelfvertrouwen, moed, beheersing en doorzettingsvermogen. De beoefenaar van de bokssport echter zal zich al deze karaktervormende waarden eigen moeten maken, indien hij iets wil bereiken in deze tak van sport. Misschien is dat de oorzaak, dat de bokssport bij de jeugd niet zo geliefd is en relatief maar weinig beoefenaars telt. Juist in deze tak van sport kan men zich niet verschuilen achter een ander, maar zal het individu zelf zijn doorzettingsvermogen moeten bepalen, in onze huidige maatschappij is dat van groot belang. Middels dit schrijven vragen wij begrip voor hen die de bokssport propageren. En voor de instructeurs aan wiens zorgen de jeugd is toevertrouwd en willen wij hen verdedigen tegen onsportieve en ondeskundige uitlatingen van de tegenstanders van de bokssport.
namens het bestuur

Bokser Raül de Vries wint zijn debuutwedstrijd  in Nijmegen.

Jasmijn Zantwijk debuteert op de Ned. Kampioenschappen.

Zondagmiddag 10 Juni werd het Ned. Kampioenschap voor de jeugd georganiseerd

door de NBB in Rotterdam bij RBV ’t Hof. Voor de boksvereniging Delfzijl verscheen in

de ring, Jasmijn Zantwijk. Het was haar eerste partij, en dan gelijk maar een finale partij

op de Nederlandse Kampioenschappen. Ze moest het opnemen tegen Steffanie Danieljan

van de boksver. Mason + Gloves uit het limburgse Heerlen.Het was een damespartij in

de klasse cadet dames tot 56 kg.

Jasmijn begon goed gedisciplineerd aan de partij. Haar tegenstander bleek erg wild

te boksen en sloeg er maar wat op los. Jasmijn bokste goed terug via de counter.

De limburgse kreg ook enkele vermaningen van de scheidsrechter wegen te wild boksen.

Ook kreeg ze nog een neusblessure, maar kon wel verder. Jasmijn draaide steeds goed

weg van haar tegenstander, en probeerde ook wel te scoren, maar dat werd erg

bemoeilijkt door de wilde slagen van de limburgse. Uiteindelijk gaf de jury na 3 ronden

een nipte voordeel aan de bokser uit Heerlen. Maar trainer Dick Zwiers was toch tevreden

met het goede optreden van zijn pugiliste die na de wedstrijd meteen zei dat ze het erg

leuk en leerzaam vond. We zullen haar naam in de toekomst vast en zeker nog weer tegenkomen.

Welkom op de vernieuwde website van de Boksvereniging Delfzijl. De website draait weer op de nieuwste software. Qua layout hadden we de wens om deze zoveel mogelijk hetzelfde te laten. Er zijn een paar kleine aanpassingen, maar voor de rest is het vertouwd zoals vanouds. Met dank aan Richard Heuving die het gerealiseerd heeft. Veel plezier.

BOKS VERENIGING DELFZIJL

Solwerderstraat 37