Op pinkstermaandag, 10 juni j.l, werden de Nederlandse jeugd Kampioenschappen boksen afgewerkt in Rijswijk. Boksvereniging Delfzijl was aanwezig met twee pugilisten. Trainer Dick Zwiers heeft geprobeerd om zijn twee deelnemers goed voor te bereiden voor deze belangrijke titel gevechten.

Jasmijn van Zantwijk moest in de 8e partij in de ring verschijnen tegen Fransisca Bruijgom uit Den Bosch. Dit betreft een junior partij in categorie 57 kg over 3 x 2 min.
Vanaf de gong begon Jasmijn ietwat voorzichtig met aftasten. Met haar dekking goed gebruikt scoorde ze In deze 1e ronde weinig punten zodat haar tegenstander na de 1e ronde voor stond op punten. Trainer Dick Zwiers had haar in de eerste pauze nog eens goed uitgelegd wat ze moest doen om meer tot scoren te komen. Hier heeft Jasmijn goed naar geluisterd en ze begon dan ook fel van zich af te slaan. Ze scoorde er flink op los met linke en rechtste directe. Haar tegenstander moest noodgedwongen achteruit boksen, zodat Jasmijn het midden van de ring kon domineren. In de derde ronde werd het een ware spektakel. Op het laatst werd het een ware slooppartij.
Jasmijn bleef goed overeind en scoorde ook in deze laatste ronde de meeste punten en werd dan ook door de jury uitgeroepen tot winnaar en Nederlands Kampioen. Er volgde een grote vreugde in het Delfzijlster kamp.

In de 13e partij verscheen voor Delfzijl in de ring Raúl de Vries. Hij moest het opnemen tegen Gijs Lont uit het Zuid-Hollandsche Poortugaal. Dit was een partij 80 kg+.
In de eerste ronde bokste Raúl uitstekend en was duidelijk de betere technische bokser. Ook hij bokste veelvoudig vanuit het midden van de ring, wat toch beter is om te domineren.
Na de gong in de tweede rond was het een ander beeld. Raúl liet zich wat terug dringen en moest meer richting de touwen omdat zijn tegenstander meer druk begon te zetten. Hij werd een beetje overbluft en kreeg 8 tellen van de scheids. Zijn tegenstander begon hierna steeds meer aan te dringen en zo meer punten te scoren. Hierdoor won de pugilist uit Poortugaal de wedstrijd.

Al met al toch weer een leerzame dag voor de boksers van Delfzijl en niet te vergeten wederom een Nederlands Kampioen in de gelederen.

Afgelopen zondag, 14 april 2019, hebben twee leden van de boksvereniging Delfzijl gebokst in Rotterdam.

Jasmijn van Zantwijk nam het op tegen Gabriella Weerheim. De partij ging in het begin redelijk gelijk op. Jasmijn stond goed op haar benen en leek ook redelijk goed weerstand te kunnen bieden.

Het was Jasmijn haar 2e wedstrijd waarbij gezegd moet worden dat het voor de Rotterdamse al haar 6e wedstrijd was. De Rotterdamse was steeds iets sneller in de slagwisseling en Jasmijn liep een beetje achter de feiten aan. Maar ondanks dat haar tegenstander iets rapper en feller was bood Jasmijn toch goed weerstand en kon alle drie ronden toch flink tegengas geven. Toch gaf de jury de terechte overwinning aan de Rotterdamse op punten.

Daarna verscheen in de ring Robin Zoestbergen. Zij nam het op tegen Luna Beelo uit Den Haag. Robin was erg zenuwachtig en was mede hierdoor wat verstijfd wat resulteerde in ietwat passief boksen. Toch had Robin een paar keer een goede stoten-combinatie. Maar haar tegenstander bleek toch te sterk waardoor deze de partij won.

20190414 RobinJasmijn

Dat de sport in de opvoeding van de jeugd, tegenwoordig een grote rol speelt wordt door een ieder erkend. En in elke tak van sport zal men de vormende waarden ervan onderkennen. Volgens onze bescheiden mening geeft de bokssport één van de hoogste rendementen voor de beoefenaar ervan. In onze huidige samenleving, waarin men van de wieg tot het graf verzorgd wordt, is het gevaar aanwezig dat de jeugd een andere mentaliteit krijgt aangemeten, dan die van zelfvertrouwen, moed, beheersing en doorzettingsvermogen. De beoefenaar van de bokssport echter zal zich al deze karaktervormende waarden eigen moeten maken, indien hij iets wil bereiken in deze tak van sport. Misschien is dat de oorzaak, dat de bokssport bij de jeugd niet zo geliefd is en relatief maar weinig beoefenaars telt. Juist in deze tak van sport kan men zich niet verschuilen achter een ander, maar zal het individu zelf zijn doorzettingsvermogen moeten bepalen, in onze huidige maatschappij is dat van groot belang. Middels dit schrijven vragen wij begrip voor hen die de bokssport propageren. En voor de instructeurs aan wiens zorgen de jeugd is toevertrouwd en willen wij hen verdedigen tegen onsportieve en ondeskundige uitlatingen van de tegenstanders van de bokssport.
namens het bestuur

Bokser Raul de Vries Noord Ned. Kampioen
Raul de Vries van de Boksvereniging Delfzijl heeft zaterdag 10 november de Noord Nederlandse titel veroverd in Nieuwegein. Afgelopen zaterdagavond werden de Noord Ned. Bokskampioenschappen afgewerkt in Niewegein. Voor de Boksvereniging Delfzijl verscheen in de ring Raul de Vries. Hij moest het opnemen in de gewichtsklasse 80+ tegen Leon Busemann uit Winschoten van de boksvereniging Bowi. Vorig jaar heeft de Vries al eens gewonnen van deze pugilist uit Winschoten.

Na de gong van de eerste ronde was het eerst nog even wat aftasten. De Vries bleef wel zoveel mogelijk het midden van de ring domineren. Met enkele rake stoten zowel links als rechts liet de Vries gelijk zien deze partij te willen winnen. In de tweede ronde eigenlijk hetzelfde beeld. Met een paar goede stoten kreeg zijn tegenstander tot 2 keer toe 8 tellen van de scheidsrechter. Ook de Vries werd een keer aangeteld, maar dat kwam meer doordat hij zich enigszins verslikte waardoor de scheidsrechter dacht dat hij werd aangeslagen. De Vries stond al redelijk voor op punten en ging met vertrouwen de derde ronde tegemoet. Ook in deze ronde liet hij zien goed gebruik te maken van zijn lengte en lange reach. Na de laatste gong van de derde ronde was het afwachten wat de jury zou beslissen. Maar het was wel duidelijk dat Raul de Vries met zijn trainers Dick Zwiers en Eithel Conquet met de overwinning huiswaarts konden keren.

Jasmijn Zantwijk debuteert op de Ned. Kampioenschappen
Zondagmiddag 10 Juni werd het Ned. Kampioenschap voor de jeugd georganiseerd door de NBB in Rotterdam bij RBV ’t Hof. Voor de boksvereniging Delfzijl verscheen in de ring, Jasmijn Zantwijk. Het was haar eerste partij, en dan gelijk maar een finale partij op de Nederlandse Kampioenschappen. Ze moest het opnemen tegen Steffanie Danieljan van de boksver. Mason + Gloves uit het limburgse Heerlen.Het was een damespartij in de klasse cadet dames tot 56 kg.
Jasmijn begon goed gedisciplineerd aan de partij. Haar tegenstander bleek erg wild te boksen en sloeg er maar wat op los. Jasmijn bokste goed terug via de counter. De limburgse kreeg ook enkele vermaningen van de scheidsrechter wegen te wild boksen. Ook kreeg ze nog een neusblessure, maar kon wel verder. Jasmijn draaide steeds goed weg van haar tegenstander, en probeerde ook wel te scoren, maar dat werd erg bemoeilijkt door de wilde slagen van de limburgse. Uiteindelijk gaf de jury na 3 ronden een nipte voordeel aan de bokser uit Heerlen. Maar trainer Dick Zwiers was toch tevreden met het goede optreden van zijn pugiliste die na de wedstrijd meteen zei dat ze het erg leuk en leerzaam vond. We zullen haar naam in de toekomst vast en zeker nog weer tegenkomen.

Bokser Raül de Vries wint zijn debuutwedstrijd in Nijmegen.
Op zondag 15 april was er in Nijmegen een groot boksgala met maar liefst 21 partijen. Trainer Dick Zwiers en assistent trainer Eithel Conquet en Raül de Vries hadden een lange reis te gaan. Ook vader de Vries was mee, die ook nog een boksverleden heeft gekend bij de boksvereniging Delfzijl.
Raül moest het opnemen in de 7e partij tegen Leon Busemaker van de boksvereniging Bowie uit Winschoten. Bowie is onlangs weer lid is van de Nederlandse Boks Bond en dat kan als positief worden beschouwd omdat het noorden weer een boksvereniging rijker is.
Raül bokste in het gewicht tot 91 kg, en was bijna een kop groter dan zijn tegenstander. Hij probeerde vanuit het midden van de ring te boksen zoals het hoort. Door zijn lengte kon hij de Winschoter steeds op afstand houden en dat pakte goed uit. Door constant met zijn linker vanuit de dekking te stoten scoorde hij mee punten dan zijn tegenstander. Toch kwam de Winschoter af en toe ook redelijk met zijn stoten goed door. In de derde ronde kon je echt zien dat dat de Winschoter conditie te kort kwam en daardoor geforceerd onbeheerst inkwam. Daarom was deze ronde ook doorslaggevend voor de winst van Raül en won met een jury waardering met 2-1. Door deze winstpartij was de terugreis op deze lange zondag erg prettig.

Welkom op de vernieuwde website van de Boksvereniging Delfzijl. De website draait weer op de nieuwste software. Qua layout hadden we de wens om deze zoveel mogelijk hetzelfde te laten. Er zijn een paar kleine aanpassingen, maar voor de rest is het vertouwd zoals vanouds. Met dank aan Richard Heuving die het gerealiseerd heeft. Veel plezier.

Contactinformatie

logo
BOKS VERENIGING DELFZIJL

Solwerderstraat 37
9901 BB  Appingedam
Fax: 084 - 738 23 91
boks icoon r

TRAININGSLOKATIE
Sporthal "De Ringen"
Prins Bernhardlaan 1
9934 EK  Delfzijl
Tel:  0596 - 61 64 53
boks icoon

Websponsor

graphicwebdesign

Wie is online

We hebben 139 gasten en geen leden online